dinsdag 31 mei 2011

huizenjacht

Het zoeken naar een huis was onze eerste prioriteit. Tenslotte hebben we Niki en Donder in quarantaine zitten, die daar ook weer uit gaan komen (wordt vervolgd).
In een wildvreemde stad, die we tot nu toe slechts enkele dagen als toerist hadden gezien, zijn we maar eens rond gaan rijden in allerlei wijken en hebben we mensen bezocht die hun ervaringen hebben verteld, waar we erg blij mee waren! Auckland kent ongeveer 200 wijken, verspreid over zo'n 45 kilometer doorsnede. Er kan over enkele straten een groot verschil zitten in hoe prettig het wonen daar is. Zoals in elke stad zijn ook hier slechte en goede wijken, met vooral veel daar tussenin. Dan heb je na het orndrijden een aantal wijken bedacht die we allebei wel leuk dachten te vinden, dan komt het speurwerk naar huurhuizen in deze buurten. Er is gelukkig genoeg, dus dat was hoopvol. TradeMe is hier de Marktplaats van Nieuw Zeeland en daar staat alles ook wel zo'n beetje op wat er te huur is. We hadden al gehoord dat het hebben van huisdieren een probleem kan opleveren en dat was niet gelogen! Vrijwel geen enkele verhuurder zit te wachten op huisdieren. Dat maakte het aanbod ineens behoorlijk beperkt voor ons. Tegelijkertijd wilde we juist voor deze zelfde beesten natuurlijk wel wat ruimte om een huis! We hebben tot het laatst getwijfeld tussen Waitekere en de North Shore, erg verschillende buurten. Waitekere is prachtig, bergachtig en erg groen, de North Shore is dicht aan zee en is meer te doen, dichterbij werk, stad en activiteiten. Dat leek ons uiteindelijk voor nu wel het meest handig, tenslotte moeten we eerst maar eens iets opbouwen!
Het zoeken was daarmee beperkt tot de North Shore en na een week hadden we afgelopen zaterdag 4 bezichtigingen van huizen hadden waar huisdieren mee mochten. Het eerste huis was wat Philip betreft meteen goed en hadden we meteen kunnen regelen. Ik heb dan wat meer twijfels, wil vergelijkingen zien en dus moesten we ook de rest zien! Dat viel wat tegen en aan het eind van de ochtend hebben we besloten voor dit huis. Dat was toen gelukkiig nog niet vergeven, dus mazzel! 
We hebben nu een huurhuis voor een jaar, bovenaan een heuvel, op het Noorden (en dat is heel gunstig op het Zuidelijk halfrond), met veel ruimte er om heen, een heus zwembad (klinkt grootser dan het is) en twee verdiepingen met kantoor voor Philip en een logeerverblijf.
We hebben gisteren getekend en vanmiddag zijn we hier met onze 4 koffers ingetrokken. Een beetje kamperen natuurlijk, al hebben we gelukkig wat spullen kunnen lenen van onze huisbazen (zij komen uit Zuid Afrika geemigreerd en kennen deze situatie van binnenuit). Over 6 weken ongeveer komt de container!






bovenaan deze oprit ligt de weg, onderaan ons huis (en het is best stijl)



huiskamer met open keuken en veranda

Philip's toekomstige kantoor