dinsdag 24 mei 2011

Rotorua

Vrijdagavond bedachten we dat het een goed idee zou kunnen zijn om het weekend naar Rotorua af te reizen, en 's nacht waren we om 4 uur klaar wakker (jetlag), hebben gewacht tot het licht werd en zijn toen gaan rijden, wat prachtig was met een omgeving compleet in de dauw, maar wat langzaamaan steeds zonniger werd.
zomaar onderweg vanuit de auto

Even wat uit het boekje, omdat ik het zelf niet beter kan uitleggen:
Rotorua ligt aan Lake Rotorua en staat bekend om de sterke geur van rotte eieren die er hangt, door de aanwezigheid van zwavelstofgas wat ontsnapt uit talloze spleten en gaten. De hete en stomende thermale activiteiten, geneeskrachtige en minerale bronnen zijn een belangrijke attractie van Rotorua.
Omdat we er al eerder waren geweest (oud&nieuw 2009 gevierd), wisten we dat we in de Polynesian Spa moesten zijn!
Dat hebben we dan ook een middag gedaan. Dit keer in de minerale baden, waarbij je verschillende baden hebt, varierend in temperatuur van 36 tot 42 graden. De laatste was een graadje teveel voor ons, en na 5 minuten half gekookt weer snel naar ietsje minder!

op veel plaatsen in Rotorua komt het stoom gewoon uit de grond



Lake Rotorua
De volgende dag, na een wandeling langs het meer weer richting Auckland.
Zo'n zondagochtend leek me een goed idee om ook eens te gaan rijden. Tot dan toe had Philip dat prima gedaan en dat vond ik wel lekker. Maar om toch een beetje het gevoel te houden onafhankelijk te zijn, moest ik het maar eens gaan doen. En maar herhalen: 'links, links, links' tijdens het rijden, en dan nog ineens over een kruispunt zomaar rechts gaan rijden (we leven nog, dankzij Philip).
Inmiddels al vele kilometers er op zitten en het gaat steeds soepeler.

In de middag bij terugkomst in Auckland een start gemaakt met huizenjacht. Dat wil zeggen, eerst maar eens rond gaan rijden door de verschillende wijken om te kijken of het wat lijkt!
Wordt vervolgd.................