dinsdag 31 mei 2011

vervolg huisdieren

Zoals bij de meesten wel bekend hebben wij een hond (Niki) en een kat (Donder). We hadden besloten dat ze hoe dan ook mee zouden gaan, al was het vooruitzicht van de vliegreis en de quarantaine 30 dagen natuurlijk niet prettig. Zo'n 8 maanden voor ons vertrek naar NZ zijn we begonnen met het voorbereiden van de verhuizing van de dieren. Eerste inentingen tegen Rabies (daar zijn ze hier heel bang voor) en dan een bloedtest of ze het ook echt niet hebben. Een maand voor vertrek moesten ze opnieuw bloedtesten en andere onderzoeken en allerlei inentingen en pillen. Op verschillende momenten in die maand moest er van alles, waarbij Niki volgens mij wel vier keer bloed heeft moeten afstaan voor onderzoek en Donder 1 keer. Nog veel stress gehad over onderzoeken die niet op tijd terug leken te zijn en Niki had ook ineens wormen, terwijl ze daar tegen was beschermd, en dus niet had bij de 2e test. Uiteindelijk viel het mee, kwamen alle uitslagen op tijd binnen en mocht ik een dag voor hun vertrek de papieren laten legaliseren bij de Voedsel en Warenautoriteit. En dan mogen ze pas vertrekken nadat ze opnieuw zijn gechecked op Schiphol. Na drie dagen in de quarantaine in NZ kwam de dierenarts bij inspectie van Niki drie teken tegen. Dat was foute boel! Teken kunnen namelijk ziektes bij zich dragen en op zo'n eiland als dit willen ze dat natuurlijk niet en maken ze daar dus een groot punt van. Opnieuw bloedonderzoeken en ze is inmiddels drie keer uitgebreid gewassen, geen teek meer te vinden en uitermate schoon, lijkt me!
Nu is het afwachten op de uitslagen van het bloedonderzoek, wat voor het gemak naar Australie gaat!
En ondertussen (door de oplettende kijker al lang gezien) ligt ons andere monster Donder hier op tafel tussen de computers in te slapen.
We kregen gisteren telefoon van de kennel, NZ heeft de regels voor de quarantaine verandert, en nu hoeven alle huisdieren nog maar 10 ipv 30 dagen in quarantaine. Gelukkig voor Donder hadden we net een huis, dus konden we hem vandaag meteen ophalen.
Niki moet nog even afwachten, gelukkig weet ze niet beter! Maar volgens de mensen daar is ze vrolijk, aanhankelijk en eet ze goed en daar doen we het dan maar even mee.